Friday, December 30, 2011

Us during family day (wordless)

Arini takde ape nak cite sebab dalam hati sekarang ni tengah terfikir-fikir nak amek IDAMAN KALBU... muahahaha.. Ape die??? ha, nanti la cite... :)) 
Arini aku nak buat Wordless Friday leh tak?? Kalo tak leh pun, ade aku kesah??? hahaha.....

Aku & Iman , Eqa Chubby , Boss yg baek.. :)) , Rozi tiger , 3 orang anak2 boss . . . 

Tadaaaaa..... :) sekeping gambo mase family day aritu.... baru masuk 1 jek.. yg len-len, nanti la aku upload.. :))





Sunday, December 4, 2011

OMBAK RINDU . . . .


Ombak Rindu... Last weekend aku gi tengok dengan my adorable sisters, brothers and my future sis in law (mudah-mudahan) ...

Firstly, aku jus nak cakap 'OMG, I am melting... Aaron aziz a.k.a Hariz made me crazy.. (gedik giler)... 
Meh nak review sikit.... (seriously, aku tak reti nak review2 ni.... *blurrrrrrrrr

Memetik sinopsis Ombak Rindu hasil karya novelis Fauziah Ashaari, Izzah, gadis yatim piatu yang kematian ibu dan ayah akibat kemalangan jalan raya. Justeru itu, ayah saudaranya, Taha, mengambil tugas memelihara Izzah. Isteri Taha cukup tidak senang dengan kehadiran Izzah dan menuduh Izzah membawa bala dalam keluarga mereka.
Pada masa sama, Pak Cik Taha banyak berhutang. Disebabkan kesempitan wang dia sanggup menjual Izzah kepada seorang tauke kelab malam. Izzah terpaksa mengikut kehendak ayah saudaranya walaupun hatinya meronta.
Di situlah dia berkenalan dengan seorang pelanggan bernama Hariz. Hariz sanggup ‘membeli’ Izzah dengan harga yang mahal dari tauke kelab itu dan mahu membawa dia keluar dari neraka jahanam itu.
Atas permintaan Izzah, akhirnya Hariz berkahwin dengan Izzah, tetapi dengan syarat semuanya mesti dirahsiakan.
Kehadiran Mila Amylia, anak Tan Sri Rashdan, model dan pelakon terkenal akhirnya menggugat kebahagiaan Izzah dan Hariz. Apakah mereka bermadu?
Okay, even tak sebijik sebijon macam dalam novel dia, tapi cerita ni memang BEST.. *kalau nak sebijik macam dalam novel, mane la sempat nak tayang 2 jam jek*. so,  i dont give a damn kalo korang nak kutuk ke ape cerita ni.... Lantak ler....
Bagi aku, cerita dia smooth.. Sebagai seorang isteri, aku ade gak la tacing2 bila tengok cite ni..(alasan nape encik ASBEN tak nak tengok cite ni. takut aku perli2 die ler tu....)  Bile Haris tak layan Izzah dengan sepatutnya, bile Hariz kene kawen & paling aku tak boleh terima bile ade scene Haris & Mila (lisa surirumah surihani) masa malam pertama diorang. Even nampak muka SESAL kat Haris, tapi aku memang tak boleh terima (macam hati aku pulak yang sakit).. hahaha... So, kalau rase2 nak ade feel, gi la tengok wayang.. Kalo tanak, tunggu je la ASTRO first keluar.. x pun, download je.. Kbai... :))

 pose dulu sebelum gerak..


 My adorable sisters and son


Adik adikku yang kelaparan.. kesian....


ha, ni lagi sorang... pelahap ni.. harap muka je cantek... hak hak.. (jangan marah)....

 ok.. dulu boleh cakap KEMBAR.. tapi sekarang sorang dh gomok, sorang maintain kurusss lagi... *bencik!!!!


Skandal??? Tidakkkkk.... hahaha

US!!! dari kirit : Liza (my future in law), izati , angah, iman, payan, tiya, aku & faizal.. depan : fiza.. tu yang berjubah tu, ustazah Baiyah punye kembar.. Masuk panggung wayang pakai JUBAH woooo...... :))

Mendengar taklimat sebelum memasuki panggung wayang.... :))

p/s : Next muvee?????

Wednesday, November 30, 2011

Spontaneous Thursday IV


LOVE will run away to leave TRUST behind....

 



p/s :Orang kata Madu itu manis..... Betul ke manis? 
      Orang kata Madu itu Ubat ..... Betul ke boleh sembuh?
   

Tuesday, November 15, 2011

Seriously....I Miss Him so much....



I Miss Him... I swear I miss him so much....


Rest In Peace, abah....


Esok Abg Zehar balik dari Mekah.. Nanti kitorang buatkan tahlil lagi untuk abah ek...




p/s : Only Allah knows how much I miss him.. how much my mum miss him... Ya Allah, please let him know that we miss him so much.... :'((

Thursday, November 10, 2011

Perginya Seorang Insan yang kami gelar ABAH ....

Ketika takbir raya mula bergema,abah pergi meninggalkan kami buat selamanya.Tanpa sepatah kata,tiada senyum dan tawa cuma terserlah ketenangan di raut wajahmu.Akan kami pegang dan laksanakan amanatmu.Moga abah bahagia di alam sana.Syukur alhamdulillah kami dikurniakan abah seperti mu.Tidak terbalas jasa mu kepada kami..hanya doa yang kami titipkan mengiringi pemergian mu.


Hanya itu je kata2 yang aku boleh gambarkan... tarikh 05 November 2011 tepat jam 06.37 pm, bertempat di ICU Putrajaya, katil no 11, saat jemaah haji sedang mengerjakan wukuf,  Abah pergi menghadap Ilahi dengan kami berlima di sisi abah... 4 anak2 abah dan seorang isteri sempat untuk menghadap masa nyawa abah ingin di ambil oleh Izrail...


Abah, terlalu banyak salah silap kami pada abah.. Tidak dinafikan, aku bukan anak yang 100% baik.. Tapi bagi aku, abah aku adalah yang terbaik walaupun ade satu masa kami jadi renggang di sebabkan HASUTAN, DENGKI dan BUSUK HATI dari orang2 luar yang terlalu tamakkan harta duniawi..


Abah, ampunkan semua salah kami. Alang tau, abah seorang yang pemaaf. Seorang yang tidak menyampai hati, seorang atuk yang terlalu baik buat Iman.. 


Semoga abah tenang di alam sana... 




p/s : buat masa ni, hati  masih belum kuat untuk ketawa... hati masih belum cekal untuk menerima ketentuan Allah swt.... 

Tuesday, October 4, 2011

Wordless Wednesday .....

Hari ini adalah hari tanpa kata-kata.... so layan je la gambar ni.....

I need a new wallet.. takpe la if tak dapat brand Coach pun... (hak..hak..hak...tuih.....) 


Sunday, October 2, 2011

Suami vs Isteri


Yepp.. aku stick dengan kata-kata ni... Bagi aku, what goes around will comes around...  


Seorang lelaki yang menyayangi seorang wanita itu, tidak akan melepaskan kamu pergi.. walau dengan apa cara sekali pun... (tapi sekarang dah jd macam 1 trend 'kau tak nak lepaskan pastu ko sembur asid kat pompuan tu.. so dat pempuan tu akan merana & akan cacat.. bila dah jadi macam tu, sure takde orang nak kat perempuan tu kan?'... Gile keji lelaki macam ni....
Lelaki...... aku sendiri sukar nak cari apa maksud yang terisrat, berselirat dekat palotak lelaki ni... (kau tahu tak? kalo tau, tolong bagitahu....)


Seorang wanita, dia akan selalu marah, bengang, menyampah pada kamu (si lelaki) , tetapi percaya lah,  die akan tetap SETIA disisi kamu.... Ini pun aku percaya.. sebab ape? sebab aku mengalami situasi yang same.. Sebagai wanita, isteri dan ibu pada anak Zalaznor bin Mohamed Dini... aku mengaku, 4 tahun kahwin lebih banyak bergaduh.. Tapi, pastu mesti masing2 akan say 'Babi  Baby, I am Sorry... ' (such a nice situation actually).. then it will go to the next stage... ooopsss.....ngeee....;)) Kami  marah la macam mane pun, maki hamun la ape pun, ugut la ape pun, tp aku percaya, setiap insan ade kekurangan dan kelebihannya.....


Pesanan Penaja : Doakan kami bahagia ke akhir hayat... Amin... :)



Tuesday, September 27, 2011

Wordless Wednesday !!!


Serius...... rase nak nanges!!!! 


Time2 baru gaji, nak save duet ni la DIA buat hal!!!!!

Wednesday, September 21, 2011

PC FAIR

Terjerat di PC fair UPM.....



Memang saje tak nak kuarkan duit gaji.... tp nampak due mende ni, nak gak beli.. nasib ler ade member yg baik hari nak sponsor dahulukan.... ahaks....... 


Thursday, September 15, 2011

Tuesday, September 6, 2011

Sunday, August 21, 2011

Jalan-jalan naik LRT & komuter ^^

                                                     ~keterujaan Iman~


 Hampir 5 tahun, aku tak naik LRT, komuter... dan....... sabtu lepas (20/07/2011) , aku terjah KL dengan menaiki 2 transport awam ni... hehehe... ^^
FYI, ini la kali PERTAMA iman naik LRT n komuter... nampak tak keterujaan muke die tu?? hahaha.... Even sesak pun, aku ok jek.. iman pun ok.. siap ade org dgn rendah hatinye memberi tempat pada aku sebab nampak ade iman.. thanx bro 4 ur kindness!!! (respek lu bro... )
Last week, saje nak jalan2 KL, Sogo, Masjid Jamek.. Lame dah tak pegi... so malam tu kitorg berjalan x hengat tp tak beli ape pun... (sakit hati betul...) hahaha.....


Pesanan Penaja : Pasni nak repeat lagi la... tp nak naik KLIA transit ngan Monorail pulak.... sape takut, sila tinggal... huh..... 

Wednesday, August 17, 2011

Spontaneous Thursday



Kenapa cinta kita
Selalu saja diduga
Bagai ada tak merestu
Kita berdua bersatu
Atau mungkin kau dan aku
Ditakdir untuk berpisah
Walaupun melawan arus
Kita berdua bersatu

Seringkaliku mendengar
Patah tumbuh hilang berganti
Tetapiku tidak mahu
Cinta selain darimu
Jika denganmu salah
Kutak mahu yang benar
Jika denganmu rebah biarlah kutercalar
Walau dilanda badai
Kusanggup kerna ku mampu
Kita berdua bersatu
Jika denganmu kabur
Kutak mahu yang jelas
Jika denganmu hanyut
Biarlah aku lemas
Walau dilanda ribut
Kusanggup kerna kumampu
Kita berdua bersatu

Tetiba jer terfikir ni.....



Wednesday, August 3, 2011

Wordless Wednesday


Milik Siapakah hati KAKI ini... 


God..... I miss them so much......

Monday, August 1, 2011

My Bestie ........




Tu..tu.... yg baju kaler cekelat tuh.. Name die Norzikartini.... Tentibe nk update psal die.. sbb ape??? sbb wa teringat 1 lagu mase kt kolej dulu... Dia salu nyanyi lagu tu... kalo die nyanyi je, pakat ramai2 kutuk.. sebab ape??? sebab die nyanyi PITCHING mesti lari....... hahhahaha.....


hahaha... i miss my college so much,.... xde ape yg nak di fikirkan.. cume pikir belajo, exam... life mmg best.. suka duka sume ade... mase tu la aku kenal sape yg boleh jadi kawan, sape yg tidak... mase bila nak ponteng kelas (pura2 sakit).. hehehehe.. mcm mane rase extend... kekekeke..mcm mane rase ada balak ramai.. mcm mane rase senior ngorat junior..hahaha.. sgt2 best..If i just can turn back time... 

Wednesday, July 20, 2011

[ b e l o g N o r z a i h a n ]: ~ A B A H ~

[ b e l o g N o r z a i h a n ]: ~ A B A H ~

~ A B A H ~

 Abah.....

Dah 3 ari abah kat ICU n x sedarkan diri....  Dalam hati ni, Allah je tau mcm mane sebaknye tengok abah berselirat dgn wayar.... (nak nanges... nak nanges....)


Blood pressure abah makin rendah... tetibe doktor lak inform ade infection kat selaput otak abah... (what a bad news...)


Dekat seminggu gak Iman x dapat bercakap dgn atuk die... n yes i know, deep inside his heart, he missed his grandpa so much.. someone yg x penah lupe belikan kuih utk die tetiap pagi, belikan jajan utk die tiap kali abah balik follow up..... :((


Abah, kuat lah menghadapi ujian Allah ni... Kami semua sentiasa mendoakan yg terbaik utk abah.... Ampun dan maafkan dosa kami anak-anakmu yang kadangkala terlepas pandang atau terlepas kata.... Whoever u are n whatever u DONE, u still da greatest father 2 us.... We love u a lot, abah.....


Pesanan Penaja : Mak sangat2 tabah menghadapi ujian ini... Mom, we proud of u... We will always by ur side....



Sunday, July 3, 2011

Pesawat......

EXCUSE ME

I don't know what u want..
But I would never give up 4 u...
Do u know what i want?
That I would never wanna give u an excuse...
It seems so easy..
Yet ...so pleasing..
You heard what i said...
Maybe its never too late....
But its not over.. till its over....
Shed some shine...
When u feeling fine...
With somebody...with somebody...
I don't know if I could take this...
To be somebody.......




Monday, June 20, 2011

Penakut

Tak semua kau rancang kan berlaku
Mungkin nasib tak menyebelahi aku
Entah mengapa engkau yang aku cinta
Mungkin lebih baik kau ku lepas saja

Oh ini tidak adil tidak adil baginya
ini tidak adil tidak adil bagiku
ini tidak adil untuk kau bertanya jika aku mencintaimu juga
tidak adil tidak adil baginya


kau tak penah cuba memahami aku
cinta kau ucap kau tak penah tunjuk
dan bila tiba saat aku kehilangan
beban yang tak penah kau cuba ringankan


Oh ini tidak adil tidak adil baginya
ini tidak adil tidak adil bagiku
ini tidak adil untuk kau bertanya jika aku mencintaimu juga
ini bukan milikku


Dan aku memang penakut
Mengakui cinta kepadamu
Seribu kali ku cuba ucapkan
Bila bersamamu
Kau bukan milikku
Dan engkau pun tahu
Kau bukan milikku


Wednesday, June 8, 2011

~Khalifah~

Lumrah.. Manusia selalu x bersyukur dgn ape yg Allah dh tentukan... mcm2 peel yg kite leh tgk....
Salah menyalah, benci membenci, sayang menyayang.... opsss lg 1.. tuduh menuduh.... (OMG)
Kekadang manusia lupe.. Knp Allah bg ujian pada die.. Bile Allah bg ujian, sikit pun x pnh terdetik di hati die utk mohon pada Allah jauhkan ujian tu.. Tenangkan hati.. tp di sebabkan EGO n SETAN yg menebal dlm diri tu, sikit pn diri tu xnak MENYENTUH tikar sejadah.. "bai...sume org dulu pnh wat salah.. skrg2 nye berubah la ke arah kebaikan... ini x.." hurm,.. kalo dah tua, adakah ini sume termasuk dalam faktor PENDIDIKAN dari ibu bapa?? hurmm.... (-_-)....
Peel manusia ni berubah2.. Allah turunkan hujan, sbb dia nak bg kite PELANGI yg chantek.. (hmm lbh kurg gitu ler ayatnye.. ).. yp disebalik pelangi tu, mest ade sesuatu yg tersirat..
Allah bekalkan kite AKAL utk berfikir... Bukan untuk terus menerus salah menyalah.. mencari kesilapan sesama sendiri... Ego itu x salah.. tp berpada-pada la... kdg2 terfikir..pasal org lain, kenapa sesuatu PERHUBUNGAN itu boleh musnah?? Byk faktor yg menyebabkan semua ni berlaku.. antaranya FAMILY, KAWAN-KAWAN, BOS etc... cume diri kite je yg perlu muhasabah diri... Kite semua adalah KHALIFAH Allah di muka bumi ini.... Takde 1 pun manusia yg sempurna....

Renung2kan dan Selamat Beramal.....

Tuesday, June 7, 2011

Hari Berbasikal Sedunia

Sampai je dalam kul 830.. tp kaunter bukak kul 9 somethg cmtu.. ramainye la manusia dah beratur.. so, ai pe lagi menyelinappp setiap penjuru.. sib la berbekalkan badan yg 'comey' ni, ai dpt gak beratur.. kekekekek

- pose dulu-

dan2 smpi dpn kaunter brader tu leh ckp beskal x cukup utk 8 org.. tggu lagiii smpi dpt 7 beskal.. tp bile trun bwh, tgk byk lg beskal. so acara perebutan pn berlaku.. zzzuuuppppp.....last2 sume dpt beskal..

-muke2 happy dapat beskal sbb dah lame x cycling...-

Iman dok kat baby chair.. auwww sgt2 comey mcm ibu die.. hahahaha....

- Iman kat baby chair tu... comey kan.... hik hik....-

Beround smpi ke pukul 12. jenuh la bergambor.. nk berpiknik pun leh.. sgt2 tenang.. pasni nak bw mak lak piknik situ..

- penat bergambor je sbnrnye... kekekkeke -

Dah lepas beround nek beskal, sesi menternak lemak plak kat presint 9... Nasi lemak + air sejuk.. umangaihhhh msg2 x sedor ke pas buang lemak td???? oooo tidak!!!!!!

Ape pun, sayang2ku (termasuk Aus, Izati n atiya).. pasni kite plan daki BROGA plak ye.. amacam?? ade bran????


Monday, June 6, 2011

~Happy 4th Anniversarry ZalazNorzaihan~




09/06/2007-09/06/2011

Happy 4th Anniversarry in advance to me & Zalaznor.... hehehehe.... (melampau) kan....



New Post.....


As salam...

ehem..ehem... :))

Baru start nk ber blogging.. kekekeke....
Terasa mcm nk memenuhkan mase dgn blog.. tp mcm xde idea... ]
Tgk org len buat blog, ade blog, terasa mcm nak jugekkk....
So, skrg adalah mase utk meng 'eksplore'... :))

p/s : buah cempedak di luar pagar amek galah tolong jolokkan ai budak baru belajar... kalo salah, tlg tunjukkan.... CEWAHHHHH.. ;p