Thursday, November 10, 2011

Perginya Seorang Insan yang kami gelar ABAH ....

Ketika takbir raya mula bergema,abah pergi meninggalkan kami buat selamanya.Tanpa sepatah kata,tiada senyum dan tawa cuma terserlah ketenangan di raut wajahmu.Akan kami pegang dan laksanakan amanatmu.Moga abah bahagia di alam sana.Syukur alhamdulillah kami dikurniakan abah seperti mu.Tidak terbalas jasa mu kepada kami..hanya doa yang kami titipkan mengiringi pemergian mu.


Hanya itu je kata2 yang aku boleh gambarkan... tarikh 05 November 2011 tepat jam 06.37 pm, bertempat di ICU Putrajaya, katil no 11, saat jemaah haji sedang mengerjakan wukuf,  Abah pergi menghadap Ilahi dengan kami berlima di sisi abah... 4 anak2 abah dan seorang isteri sempat untuk menghadap masa nyawa abah ingin di ambil oleh Izrail...


Abah, terlalu banyak salah silap kami pada abah.. Tidak dinafikan, aku bukan anak yang 100% baik.. Tapi bagi aku, abah aku adalah yang terbaik walaupun ade satu masa kami jadi renggang di sebabkan HASUTAN, DENGKI dan BUSUK HATI dari orang2 luar yang terlalu tamakkan harta duniawi..


Abah, ampunkan semua salah kami. Alang tau, abah seorang yang pemaaf. Seorang yang tidak menyampai hati, seorang atuk yang terlalu baik buat Iman.. 


Semoga abah tenang di alam sana... 
p/s : buat masa ni, hati  masih belum kuat untuk ketawa... hati masih belum cekal untuk menerima ketentuan Allah swt.... 

No comments: